Brand

Op 5 mei om 14.00 uur heeft burgemeester Bert Wassink officieel de verbouwde G45 Aggregaat bunker op de Tigerstelling, in zijn nieuwe hoedanigheid als Expositiebunker, geopend.

Ter gelegenheid daarvan vond aansluitend de opening plaats van de expositie Verdrongen Landschap van kunstenaar Jet Nijkamp, de eerste expositie in deze bunker.

De G45 bunker is één van de 100 bunkers die op de Tigerstelling zijn gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog. De vrijwilligers van het Bunkermuseum Terschelling hebben de voormalige Duitse Aggregaat bunker uitgegraven, schoongemaakt en er verlichting en geluid in aangebracht. Voor bezoekers, die slecht ter been zijn, is langs de steile trap een stoeltjeslift aangebracht en staat er onderaan de trap een rollator.

Kunstenaar Jet Nijkamp heeft veel van de bunkers, die zich nog op Terschelling bevinden, op indrukwekkende manier in beeld gebracht, zie ook haar website www.jetnijkamp.nl.

De expositie Verdrongen Landschap is te zien vanaf zondag 5 mei t/m zondag 27 oktober 2019.


Het bunkerproject op Terschelling wordt mede mogelijk gemaakt door:
sponsors Bunker project Terschelling De volgende personen of bedrijven hebben een donatie gedaan aan Stichting Bunkerbehoud Terschelling:
Donateurs Stichting Bunkerbehoud Terschelling Donateurs Stichting Bunkerbehoud Terschelling
Copyright 2017- 2024 - Stichting Bunkerbehoud Terschelling | vormgeving sponsors