Brand

Boeiende verhalenvertellers (m/v) gezocht

Het BunkermuseumTerschelling is op zoek naar vrijwilligers die het bijzondere verhaal van de Tigerstelling laten leven voor bezoekers.

Medio 2015 is, na jaren van noeste arbeid, een deel van de voormalige Tigerstelling uit de 2e wereldoorlog voor het publiek opengesteld. Het resultaat mag er zijn. De vrijwilligers en bedrijven die zich hebben ingezet om het verhaal van deze voormalige radarcommandopost in woord en beeld voor het voetlicht te brengen hebben hiervoor veel waardering ontvangen. De Stichting mocht daarvoor de jaarlijkse waarderingsprijs “de Gouden Betonmolen”, in 2015 ontvangen van het Fortificatieforum. In 2019 werden we compleet verrast door een bezoek van Zijne Majesteit Koning Willem Alexander, een ongelofelijke eer.

Diverse bunkers op de stelling kunnen door het publiek van binnen worden bekeken tijdens rondleidingen. Een gids leidt de bezoekers aan de hand van het verhaal en de betekenis van de Tigerstelling door verschillende bouwwerken. Het voormalige Kantinegebouw op de stelling is omgetoverd tot expositie- en ontvangstgebouw. Hier kunnen bezoekers aan de hand van de beschikbare informatie en documentatie kennis nemen van de historie van de stelling en de rol van de Tiger gedurende de oorlogsjaren.

Sinds de openstelling is de belangstelling voor het verhaal van de Tiger enorm. Op verschillende momenten overtreft de vraag naar rondleidingen dan ook het aanbod. Dat heeft ook alles te maken met de beschikbaarheid van gidsen die het verhaal vertellen en de bezoekers meenemen op de ontdekkingstocht. Om zo weinig mogelijk mensen teleur te stellen kunnen we zeker nog enkele boeiende vertellers gebruiken. Zie jij jezelf in die rol van boeiende verhalenverteller over dit stuk Terschellinger oorlogshistorie kom dan eens langs op de Tigerstelling, elke zaterdagochtend zijn we er, loop een keer mee als het je leuk lijkt.


Het bunkerproject op Terschelling wordt mede mogelijk gemaakt door:
sponsors Bunker project Terschelling De volgende personen of bedrijven hebben een donatie gedaan aan Stichting Bunkerbehoud Terschelling:
Donateurs Stichting Bunkerbehoud Terschelling Donateurs Stichting Bunkerbehoud Terschelling
Copyright 2017- 2024 - Stichting Bunkerbehoud Terschelling | vormgeving sponsors