Brand

Het seizoen 2023 loopt naar het einde, de herfst heeft volop zijn intrede gedaan.

Mooi moment om even terug te kijken op een, wederom, succesvol seizoen bij het Bunkermuseum op de Tigerstelling. Ook dit jaar mochten wij weer vele duizenden bezoekers ontvangen, zowel in het Informatiecentrum ( IC ) als in de, meestal uitverkochte, rondleidingen. Onze dank gaat dan ook uit naar al die vrijwilligers die dit mede mogelijk hebben gemaakt.

Bij het bekijken van de vele tientallen positieve reviews op Google of in ons gastenboek mogen wij best constateren dat wij nog steeds heel goed bezig zijn. Het verhaal in woord en in beeld laten horen en zien, over de geschiedenis van Terschelling in WOII, maakt nog steeds veel indruk.

Wekelijks zijn vrijwilligers bezig met allerlei werkzaamheden om het Bunkermuseum te voorzien van nieuw materiaal die het verhaal nog uitgebreider laat zien en beleven.

Onder andere zal in het nieuwe seizoen er een themabunker worden opengesteld met beeldmateriaal over de Udet Boje. De reddingsboei van de Luftwaffe, die op de stelling staat en gerestaureerd wordt. Ook deze bunker zal alleen toegankelijk zijn met een QR-code. Dus alleen voor betalende bezoekers van het IC en bezoekers van de rondleiding.

Met deze uitbreidingen gaan uiteraard ook de kosten omhoog, vandaar dat het bestuur heeft moeten besluiten om een kleine aanpassing te doen in het tarief van de rondleidingen.

Vanaf 8 januari is het tarief voor een rondleiding verhoogd met € 1,00 naar € 13,50, de overige tarieven blijven voor het komende seizoen ongewijzigd.

Wij hopen dat dit niemand zal weerhouden om, ook in het nieuwe seizoen, een bezoek te brengen aan ons Bunkermuseum op de Tigerstelling.


Het bunkerproject op Terschelling wordt mede mogelijk gemaakt door:
sponsors Bunker project Terschelling De volgende personen of bedrijven hebben een donatie gedaan aan Stichting Bunkerbehoud Terschelling:
Donateurs Stichting Bunkerbehoud Terschelling Donateurs Stichting Bunkerbehoud Terschelling
Copyright 2017- 2024 - Stichting Bunkerbehoud Terschelling | vormgeving sponsors