Brand

Op donderdag 26 september 2019 is op de Tigerstelling de 33.333ste bezoeker, voor een rondleiding met gids, verwelkomd.

In 2016 was het de bedoeling om op de Tigerstelling de 10.000ste bezoeker voor een rondleiding in het zonnetje te zetten. Om wat voor reden dan ook is dit aantal gemist en besloot het bestuur om dan maar voor de 11.111ste bezoeker te gaan. Dit werd een traditie want in 2018 konden wij met trots de 22.222ste bezoeker voor een rondleiding verwelkomen.

Het geweldige succes van de, zichzelf inmiddels Bunkermuseum Terschelling noemende, vrijwilligers en hun vele bezoekers bleek dit jaar. In iets meer dan een jaar tijd kwam al weer de 33.333ste voor een rondleiding met gids. Het succes is overweldigend. Want in deze aantallen zijn niet meegerekend de bezoekers die vrij rond komen lopen op de Stelling of die enkel een entreekaartje kopen voor bezoekerscentrum.

In de ochtend rondleiding, op 26 september om 10.00 uur van onze gidsen Sietze Hamstra en Hilbrand van Dijk, was het dan zover. De 16 bezoekers van de rondleiding kwamen niets vermoedend naar de Stelling. Aangezien het geen genummerde deelnemerskaarten zijn moest er geloot worden. Een van de 16 lootjes bevatte het nummer 33333.

De heer Thijs Hindriks uit Schoonebeek was de gelukkige die uit de hoge hoed van de voorzitter Jort Spanjer, ofwel het helmvergiet, als no. 33.333 naar voren kwam. Hij had de rondleiding op aanraden van Hille van Dieren geboekt en daar zal hij inmiddels geen spijt van hebben. Een bos bloemen en een boek over de Stelling gaan mee naar Schoonebeek. Van harte fam. Hindriks en natuurlijk dank aan alle bezoekers die al eens bij ons waren voor hun bezoek en belangstelling. We hopen dat jullie hebben genoten, blijf bij ons en kom “wer íes an”. Zie voor deze mijlpaal ook de Terschellinger nr 1760 van 3 oktober. Op naar bezoeker 44.444.


Het bunkerproject op Terschelling wordt mede mogelijk gemaakt door:
sponsors Bunker project Terschelling De volgende personen of bedrijven hebben een donatie gedaan aan Stichting Bunkerbehoud Terschelling:
Donateurs Stichting Bunkerbehoud Terschelling Donateurs Stichting Bunkerbehoud Terschelling
Copyright 2017- 2024 - Stichting Bunkerbehoud Terschelling | vormgeving sponsors