Brand

De rondleidingen die door vrijwilligers van de Stichting bunkerbehoud Terschelling worden gegeven op de Tigerstelling op West Terschelling trekken veel bezoekers. Zowel eilanders als badgasten maken regelmatig gebruik van de gelegenheid om door gidsen door het gebied en in de bunkers van de door de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog gebouwde radarstelling te worden rondgeleid.

Na de ontvangst in het informatiecentrum, dat is ingericht in de voormalige kantine, volgt een rondleiding waarbij  de bezoekers  onder andere een kijkje nemen in de luchtafweergeschutbunker ‘ de Sleutel’  en de commandobunker ‘ Bertha’. Daar staat een maquette, die een overzicht biedt over het gehele gebied van de Tigerstelling.

In oktober 2015 werd de 2000ste bezoeker verwelkomd en in het zonnetje gezet. Vorige week donderdagmiddag, ruim anderhalf jaar later, viel die eer te beurt aan mevrouw en meneer Riepma uit Appingendam. Jort Spanjer, de voorzitter van de Stichting Bunkerbehoud’, had een bijzonder getal gekozen, 11.111, om extra aandacht aan te besteden. Hilbrand van Dijk en Sietse Hamstra overhandigden een boeket bloemen en een boek over de geschiedenis van de Tigerstelling aan de overrompelde gasten.

“We komen al vanaf 1970 elk jaar naar Terschelling.  We hebben de ontwikkelingen rond de bunkers gevolgd op de momenten dat we hier waren en vonden nu maar eens een keer tijd voor een excursie. We kochten afgelopen dinsdag kaartjes bij de VVV. Leuk dat ons dit ‘overkomt’”, aldus de heer Riepma die zich vervolgens aansloot bij de groep voor de rondleiding.

Jaap Spits, een van de vrijwilligers van het eerste uur, is er trots op dat zoveel mensen het werk van de vele vrijwilligers, die er menig uurtje in steken, komen bekijken en enthousiast reageren. “Het complex ligt er prima bijna. We zijn echter nog  niet klaar. Er is altijd wel weer een nieuwe uitdaging. Indien mensen bij het opruimen bruikbare spullen tegenkomen die betrekking hebben op e Tweede Wereldoorlog houden we ons aanbevolen. Gooi het niet weg maar neem gerust contact op via j.s.schylge@ziggo.nl. We komen het graag ophalen”, besluit Jaap enthousiast.


Het bunkerproject op Terschelling wordt mede mogelijk gemaakt door:
sponsors Bunker project Terschelling De volgende personen of bedrijven hebben een donatie gedaan aan Stichting Bunkerbehoud Terschelling:
Donateurs Stichting Bunkerbehoud Terschelling Donateurs Stichting Bunkerbehoud Terschelling
Copyright 2017- 2024 - Stichting Bunkerbehoud Terschelling | vormgeving sponsors