Brand

De winter komt eraan en dat betekent dat er op de Stelling minder bezoekers en rondleidingen zijn. Kans dus om op het buitenterrein groot onderhoud uit te voeren, maar ook het “normale” graafwerk gaat gewoon door.

De grondkering van de loopgraaf naast de officierenbunker richting de startbunker van de rondleidingen, de G54, is al een tijdje over zijn houdbaarheidsdatum heen en gaat er nu uit. De oude palen en planken worden verwijderd en vervangen door zwaarder materiaal.

Bij de G15 wordt nog steeds flink gegraven. Het is een flinke klus, maar dat is het altijd als een bunker tevoorschijn komt voordat het weer een mooi afgewerkt geheel wordt. Het wemelt er ook van de boomwortels waarvan sommigen gewoon in de bunker zijn gegroeid. Ook de hoeveelheid prikkeldraad die er uitkomt blijft verbazen. Wesley stort zich op de vluchtschacht van de G15 terwijl van binnenuit Sil en Niels het zand naar buiten werken. Het is echt een forse, extra verstevigde, bunker die G15. Het broertje van de Berghof (Het clubhuis van de vrijwilligers)

Ook het vele werk op het terrein aan gangen, trappen bladvrij maken, snoeien en maaien is bijna een wekelijks terugkerende bezigheid.

Kortom de “stille” tijd word gebruikt om druk bezig te zijn.


Het bunkerproject op Terschelling wordt mede mogelijk gemaakt door:
sponsors Bunker project Terschelling De volgende personen of bedrijven hebben een donatie gedaan aan Stichting Bunkerbehoud Terschelling:
Donateurs Stichting Bunkerbehoud Terschelling Donateurs Stichting Bunkerbehoud Terschelling
Copyright 2017- 2024 - Stichting Bunkerbehoud Terschelling | vormgeving sponsors