Brand

Vandaag geen update maar ondertussen loopt 2020 op z’n einde, voor zovelen een beladen jaar.

Dat is ook niet aan het Bunkermuseum voorbij gegaan. Drie keer is het museum gesloten, ook op dit moment. We konden veel minder mensen verwelkomen dan we graag wilden. Een aantal van de geplande activiteiten ter herdenking van de 75-jarige bevrijding gingen niet door evenals de Nationale Bunkerdag.

Maar gelukkig niet alleen kommer en kwel.

Dankzij altijd weer de geweldige inzet van alle vrijwilligers in het infocentrum, in de terreinen en gebouwen, de bunkerinrichting, de rondleidingen, informatie-en collectie beheer gebeurde er nog héél veel moois.

Twee exposities konden ook nog worden geopend. Dankzij de inzet van Heleen Rijf en haar werkgroep en van Hille van Dieren is er een indrukwekkende nagedachtenis ingericht aan de eilanders die in Duitsland te werk werden gesteld en de eilander zeelieden die slachtoffer werden van de strijd op zee.

Daarnaast nog de bijzondere foto expositie van Jonathan Andrew in de Aggregaat bunker.

Alles ook in 2021 te beleven, echter wel na 19 januari. De reacties van de bezoekers die nog wel langs konden komen en van onze volgers geven ons veel voldoening en trots voor al het werk en dus alle reden om er mee door te gaan.

Belangrijk om te melden is dat wij in 2020 de tarieven nog niet hoefden te verhogen. Dit jaar zijn er echter aan het bezoek van het bunkermuseum bovengenoemde bunkers met expositie toegevoegd. Daarom gelden vanaf 2021 de onderstaande tarieven voor een bezoek aan het bunkermuseum of voor een rondleiding.

Bunkermuseum: Toegang bunkermuseum-infocentrum, inclusief routekaart bunkerwandeling, film Atlantikwall, toegang tot 3 ingerichte bunkers (officieren- vitrine- en aggregaat bunker) en 2 expositiebunkers (zeelieden- en tewerkgesteldenbunker). Tarief € 7,50 p.p.

Kaarten alleen ter plaatse te kopen in het infocentrum.

Rondleiding: Rondleiding met gids van ca. 2uur. Tarief € 11,00 p.p. Hiermee heeft u ook toegang tot het bunkermuseum-infocentrum, inclusief routekaart bunkerwandeling, film Atlantikwall, toegang tot 3 ingerichte bunkers (officieren- vitrine- en aggregaat bunker) en 2 expositiebunkers (zeelieden- en tewerkgesteldenbunker).

Reserveren voor de rondleiding via onze website: https://bunkersterschelling.nl/excursies/ 

Of via de website van de VVV: https://www.vvvterschelling.nl/excursies/bunkers-op-terschelling-de-tigerstelling-met-gids

Take Care en blijf bij ons………kerstgroetjes, vanaf de Tiger ??? ??


Het bunkerproject op Terschelling wordt mede mogelijk gemaakt door:
sponsors Bunker project Terschelling De volgende personen of bedrijven hebben een donatie gedaan aan Stichting Bunkerbehoud Terschelling:
Donateurs Stichting Bunkerbehoud Terschelling Donateurs Stichting Bunkerbehoud Terschelling
Copyright 2017- 2024 - Stichting Bunkerbehoud Terschelling | vormgeving sponsors